acibiber.gen.tr
biber

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Tayland Biberi

Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı bir damak tadı almamızı sağlayan Tayland biberi, son zamanlarda oldukça fazla rağbet görmeye başladı. Kimilerine göre çoktan ilk sıralara yerleşmiş olan bu biberin genel özelliği oldukça acı bir yapıya sahip olmasıdır. Meksika biberine rakip olarak görünen bu biber, yakında meksika biberini geride bırakacak gibi olduğu söyleniyor.

Biber yetiştirme işi zaman ve oldukça fazla enerji kaybına sebebiyet vermektedir. Bunların arasında en fazla zahmetli olan biber türlerinden biri ise Tayland biberidir. Tayland biberi hassas bir gövdeye sahip olduğundan dolayı ekim, çapa ve toplama aşamalarında oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bitkinin zarar görmesine ve bu bitkinin verdiğinden daha az bir oranda besin vermesine sebebiyet verir.

Tayland biberi tohum bir şekilde temin edilebildiği gibi fidan şeklinde de temin edilebilmektedir. Tayland biberini tohum bir halden ekim için uygun bir hale getirinceye kadar yaklaşık olarak 20-30 gün geçmesi gerekmektedir. Durum böyle olunca fidan şeklindeyken almak, size hem zaman hem su hem de paradan tasarruf etme imkanı sağlamaktadır.
Tayland Biberi

Tohum bir halde bulunan Tayland biberi sera altında terleme yoluyla yetiştirilir. Güneş gören bir yerde yapılması gerekir. Güneş gören bir yerde yapılmaması durumunda sera altında bulunan biber tohumları yeteri kadar ışık görmediği ve yeteri kadar da terlemediği için beklenen büyüklüğe erişemeden çürür. Fidan haline gelmiş ya da fidan halinde satın alınmış olan biberler önceden ayarlanmış ve uygun bir şekilde sulanmış olan araziye aralarında yaklaşık olarak bir karış kalacak şekilde dikilir. Bu söz konusu olan dikim bittikten sonra dikkat edilmesi gereken konu, dikmiş olduğumuz biberlerin uygun bir şekilde çamura gömülmesi gerekmektedir. 2 ay içerisinde besin verecek olan biberleri her 5 günde bir sulama yapılarak ve toplamda 3 çapa yapılması yeterli olacaktır.

Bu söz konusu olan Tayland biberini yetiştirmeyi düşünen çiftçi ya da hobi olarak yapmak isteyen bireylerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta toprak yapısı olmalıdır. Uygun toprak ortamı sağlanmaması durumunda biberler olduğundan daha küçük olabilir, veyahut da kurumaya yüz tutabilir. Uğraşmayı planlayan herkese şimdiden kolay gelsin.

Yayınlanma Tarihi : 22.4.2016 13:47:08

Tayland Biberi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tayland Biberi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kuru Biber Dolması

Etli Kuru Biber Dolması, kuru biberler genellikle dolma yapımında çok sık tercih edilir. Dolmalar tercihe göre tencerede yada fırında yapılabilir. Kuru biberlerin genelde meze olarak tercih edilen kızartması da yapılmaktadır. Bu t...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, yöresel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında özenle hazırlanmış, kurutulmuş biberler, kışın bu şekilde hazırlanarak sofraları süslüyor. Özellikle kıymalı olarak pişirdiğinizde, gerçekten çok lezzetli oluyor. Kur...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber dolması, Dolma bizim mutfağımızın vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Hem zeytinyağlısı hemde kıymalısı oldukça fazla sevilir. Günlere, akşam yemeklerine veya misafirliğe gelenlere mutlaka dolma yapılır. Hem kurutulmu...

Biber Dolması

Biber Dolması;  Değerli okurlarım daha önceden sizlerle zeytinyağlı biber dolması tarifimi paylaşmıştım. Şimdide sizlere normal biber dolması tarifimi vereceğim. İki tarifim arasında çok küçük farklılıklar olsa da içerik olarak bi...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, Dolma türk mutfağının en güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Dolma yapması da yemesi de oldukça keyiflidir. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile var. Hem zeytinyağlı hemde etli dolma hakkı ile...

Kara Biber

Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineraller bakım...

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu: Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir turşu. Bugüne kadar birçok çeşidi denenmiş ve beğenilmiştir. Turşu lezzeti ve suyunun tadı ile filmlere bile konu olmuştur. İsmi duyulduğunda bile iştah ka...

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması, çok lezzetli bir o kadar da tatlı bir dolma türüdür. Kuru olarak da yapılır. Taze kırmızı biberle de yapılır. Genelde Ege Bölgesi' de bu yemek daha çok yapılmaktadır. Bir çok yörede farklı şekillerde yapılır...

Közlenmiş Biber Salatası

Közlenmiş biber salatası, Salata sofralarımızda olmazsa olmazlar arasındadır. Her öğünde yada her yemeğin yanında mutlaka salata yapılır ve yenilir. Hatta salata tek başına bir öğün olarak bile yenilir. Özellikle diyet yapanlar sa...

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması;  Biber dolması geçmişten günümüze soframızın ana menülerinden biridir. Daha önceden sizlere zeytinyağlı biber dolması tarifimi vermiştim.Şimdide onun bir değişiği olan fırında biber dolması tarifimi vereceği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

biber, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017