Kırmızı Biber Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Biber Türleri ve Özellikleri

Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra baharat da elde edilir. Sıcak ve kuru iklimlerde çok daha iyi yetişir. İlk olarak rengi yeşildir ve olgunlaşmaya başladığında kırmızıya döner. Kimisi tatlı kimisi hafif acı kimisi ise çok acı olabilir. Kırmızı biber kurutularak baharatları elde edilir. Ayrıca bütün kurutularak dolmalık olarak saklanabilir. Taze olarak yemeklerde mezelerde kullanılır. Közlemesi yapılarak yine mezelerde ve salatalarda kahvaltı sofralarında sıklıkla kullanılır. Sıklıkla dolmalarda, kızartmalarda salatalarda kullanılan bu sebze sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Birçok hastalığın önüne geçer ve sizleri hastalıklardan korur. Kırmızı biber yaz ayları asıl mevsimi olduğu için çok daha fazla pazar tezgâhlarında bulunur ve çok uygun fiyatlı olur. Hem yaz aylarında çok daha lezzetli biberlere rastlarız tezgâhlarda. Bu nedenle çoğu insan kırmızı biberleri yazdan alıp kış için konserveler yapar ya da közleyip kabuklarını soyduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda kış için saklarlar. Çünkü kış aylarında kırmızı biber fiyatları on liraya kadar çıkıyor. Fakat yazın bir iki liraya almak mümkün. Hem bu şekilde hazırlandığında hemen kolaylıkla dolaptan çıkarıp çözdürüp soslanarak servise hazır oluyor ve ani durumlarda kurtarıcınız oluyor. Şimdi birçok yemekte kullanılan ve çok sevilen bu biberin sağlığımıza olan birçok faydasından bahsedelim.

Kırmızı biberin faydaları nelerdir?
  • İçerisinde C, K ve P vitaminlerini barındırır.
  • Şiddetli baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.
  • Damar tıkanıklığının önlenmesini sağlar.
  • Mide suyunun arttırılmasına yardımcı olur.
  • Kolesterolün dengelenmesene yardımcı olur.
  • İshalin kesilmesini sağlar.
  • Vücutta oluşan iltihaplanmaları giderir.
  • Akciğerlerin temizlenmesini sağlar.
  • Özellikle prostat kanserine çok iyi gelir ve oluşumunu önler.
  • Sinüzit iltihabını azaltarak sebep olduğu ağrıları dindirir.
  • Yüksek kan basıncını kontrol altına almaya çalışır.
  • İştah açmaya yardımcı olur.
  • Mide ekşimelerini önler.
  • Bronşite karşı oldukça faydalıdır.
  • Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olan maddeler içerir.
  • Üşütme ve soğuk algınlığına faydalıdır.
  • Midede gaz oluşmasını engeller.
  • Metabolizmayı çalıştırmaya yardımcı olur.
  • Cinsel isteği arttırarak cinsel sorunların önüne geçer.
  • Mide tembelliğini önler.
  • Romatizmanın ağrılarını var oluşturduğu iltihaplanmaları azaltır.
  • Zayıflamaya yardımcı olduğu için diyet yapanlar tarafından sıkça kullanılır.
  • Strese karşı savaşır.
  • Vücutta bulunan mikropları öldürücü etkiye sahiptir.
  • Solunum yollarını açarak solunum rahatsızlıklarını giderir.
  • İnsanda mutluluk hormonlarını harekete geçirir.
  • Kalp krizi, sedef, damar tıkanıklığı, solunum rahatsızlıkları ve kansere karşı koruyucudur.
  • Terlemeye yardımcı olur ve terlemeyi arttırır.
  • Mide asidini azaltır.
Kırmızı biberin zararları nelerdir?
  • Yüksek tansiyon oluşumuna sebep olur.
  • Kalp ve beyin rahatsızlıkları olanlar dikkatli tüketmelidir.
  • Egzamayı arttırır.

Kırmızı Biber Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biber Çeşitleri Nelerdir?

Biber Çeşitleri Nelerdir?

Biber Ekimi Nasıl Yapılır?

Biber Ekimi Nasıl Yapılır?

Biber Türleri ve Özellikleri

Biber Türleri ve Özellikleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Pul Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Pul Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Biber Fidesi Türleri ve Özellikleri

Biber Fidesi Türleri ve Özellikleri

Çarliston Biber Türleri ve Özellikleri

Çarliston Biber Türleri ve Özellikleri

Kara Biber Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kara Biber Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pul Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Pul Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?