Kırmızı Biber

Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra baharat da elde edilir. Sıcak ve kuru iklimlerde çok daha iyi yetişir. İlk olarak rengi yeşildir ve olgunlaşmaya başladığında kırmızıya döner. Kimisi tatlı kimisi hafif acı kimisi ise çok acı olabilir.
Kırmızı biber kurutularak baharatları elde edilir. Ayrıca bütün kurutularak dolmalık olarak saklanabilir. Taze olarak yemeklerde mezelerde kullanılır. Közlemesi yapılarak yine mezelerde ve salatalarda kahvaltı sofralarında sıklıkla kullanılır. Sıklıkla dolmalarda, kızartmalarda salatalarda kullanılan bu sebze sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bir çok hastalığın önüne geçer ve sizleri hastalıklardan korur. Kırmızı biber yaz ayları asıl mevsimi olduğu için çok daha fazla pazar tezgahlarında bulunur ve çok uygun fiyatlı olur. Hem yaz aylarında çok daha lezzetli biberlere rastlarız tezgahlarda. Bu nedenle çoğu insan kırmızı biberleri yazdan alıp kış için konserveler yapar. Ya da közleyip kabuklarını soyduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda kış için saklarlar. Çünkü kış aylarında kırmızı biber fiyatları on liraya kadar çıkıyor. Fakat yazın bir iki liraya almak mümkün. Hem bu şekilde hazırlandığında hemen kolaylıkla dolaptan çıkarıp çözdürüp soslanarak servise hazır oluyor ve ani durumlarda kurtarıcınız oluyor. Şimdi bir çok yemekte kullanılan ve çok sevilen bu biberin sağlığımıza olan birçok faydasından bahsedelim.

Kırmızı biberin faydaları
  • İçerisinde C, K ve P vitaminlerini barındırır.
  • Şiddetli baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.
  • Damar tıkanıklığının önlenmesini sağlar.
  • Mide suyunun arttırılmasına yardımcı olur.
  • Kolesterolün dengelenmesene yardımcı olur.
  • İshalin kesilmesini sağlar.
  • Vücutta oluşan iltihaplanmaları giderir.
  • Akciğerlerin temizlenmesini sağlar.
  • Özellikle prostat kanserine çok iyi gelir ve oluşumunu önler.
  • Sinüzit iltihabını azaltarak sebep olduğu ağrıları dindirir.
  • Yüksek kan basıncını kontrol altına almaya çalışır.
  • İştah açmaya yardımcı olur.
  • Mide ekşimelerini önler.
  • Bronşite karşı oldukça faydalıdır.
  • Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olan maddeler içerir.
  • Üşütme ve soğuk algınlığına faydalıdır.
  • Mide de gaz oluşmasını engeller.
  • Metabolizmayı çalıştırmaya yardımcı olur.
  • Cinsel isteği arttırarak cinsel sorunların önüne geçer.
  • Mide tembelliğini önler.
  • Romatizmanın ağrılarını var oluşturduğu iltihaplanmaları azaltır.
  • Zayıflamaya yardımcı olduğu için diyet yapanlar tarafından sıkça kullanılır.
  • Strese karşı savaşır.
  • Vücutta bulunan mikropları öldürücü etkiye sahiptir.
  • Solunum yollarını açarak solunum rahatsızlıklarını giderir.
  • İnsanda mutluluk hormonlarını harekete geçirir.
  • Kalp krizi, sedef, damar tıkanıklığı, solunum rahatsızlıkları ve kansere karşı koruyucudur.
  • Terlemeye yardımcı olur ve terlemeyi arttırır.
  • Mide asidini azaltır.
Kırmızı biberin zararları
  • Yüksek tansiyon oluşumuna sebep olur.
  • Kalp ve beyin rahatsızlıkları olanlar dikkatli tüketmelidir.
  • Egzamayı arttırır.

Kırmızı Biber Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biber Çeşitleri
Biber çeşitleri: Biber sofraların vazgeçilmez sebzesidir. Biber denilince ilk akla gelen menemen olur. Biberin ve domatesin bir araya gelerek yapıldığı enfes bir yemektir. Biber yetiştirmek zor değildir. O yüzden kıyı kesimlerde, köylerde biber yetiş...
Cin Biberi
Cin biberi, diğer adıyla da süs biberi olarakta bilinir. Ülkemizde biber çeşitleri çok olmasına rağmen, cin biberi Meksika'da bolca üretilmektedir. Acı olmasıyla ve çeşitleriyle farklılık gösterir. Biber, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Acı bibe...
Çarliston Biber
Çarliston Biberi, Çarliston biberi, Türkiye’de çok yetiştirilen, aynı isimle söylenen rengi yeşil ve tatlı biberin yanında acı olanı da bulunan bitkilere verilen isimdir. Çarliston biberi, genel olarak tatlı olmaktadır. Sivri biber daha incedir. Faka...
Arnavut Biberi
Arnavut Biberi, Kırmızı pul biberin bir diğer adı da Arnavut biberidir. Arnavut biberi yüzlerce yıldır dünyanın tüm ülkelerinde yetiştirilmiş ve marketlerde satışa sunulmuş, yemeklere lezzet katmak ve daha sağlıklı yaşamak için kullanılmıştır. Arn...
Kırmızı Pul Biber
Kırmızı pul biber, belli yerlerde ekilen kırmızı biberin toplanıp sapı ve tohumlarından ayırarak güneş altında kurutulması ve dövülmesi ortaya çıkan baharat çeşididir. Kırmızı biberler alınarak toplanır yıkanıp temizlenir iyice kurutulduktan sonra gü...
Tayland Biberi
Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı bir damak tadı almamızı sağlayan Tayland biberi, son zamanlarda oldukça fazla rağbet görmeye b...
Meksika Biberi
Meksika Biberi, Meksika biberi Meksika da yetişen ve çok acı olması ile bilinen kırmızı renkli bir biber çeşididir. Meksika biberinin acılığı onu bütün dünyada tanınmasının en büyük sebebidir. Acı biber dendiği zaman akla ilk olarak gelen biberlerden...
Jalapeno Biberi
Jalapeno Biberi; yazıldığı gibi okunmayan "Halapenyo" denilen bu biberin anavatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden cin biber ailesindendir. Tam anlamıyla olgunlaşmış bir Jalapeno biberinin boyu 5 ila 9 santim arasında değişir. Piyasada yaygın o...
Acı Biber Turşusu
Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. Turşular pet şişelere yada plastik bidonlara kurulabilir. Yaklaşık 2 kiloluk malzeme için 5 litrelik ...
Biber
Biber, çok eski çağlardan günümüze kadar tüketimi devam eden bir sebzedir. Mutfaklarda yemeklere lezzet katmak için sıkça kullanılan biber, alternatif tıpta da çoğu hastalığa karşı kullanılmaktadır. Çoğu hastalığı iyileştirici özelliği olan biberin b...
Biber Yağı
Biber yağı, çalı ailesine ait olan biberiye bitkisinden damıtma tekniği ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Kalite değeri yüksek olan biber yağı sağlık için birçok alanda fayda sağlamaktadır. Biber yağı, ağrı kesici, dezenfektan etkisi, antibakteriy...
Kuru Biber
Kuru biber, özellikle kış günlerinde vazgeçilmez bir besindir. Yaz aylarında yetiştirilen biberler bazı aşamalardan geçirilerek kurutulur. Konserve ve benzeri saklama kapları yardımıyla aylarca saklanabilir.Kuru biber kullanılarak yapılan yemekler no...

Biber Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği, Biber yetiştiriciliğinde ülkemizde pek çok biber çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar acı biber, sivri biber, çarliston biberi, dolmalık biber ve salçalık kırmızı biberdir. Biber fidesi yetiştirme: Çok s...

Acı Biber

Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki yıllarda süs bitkisi olarak yetiştirilen acı biber, günümüzde mutfaklarda birçok yem...

Biber Tohumu

Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcaklıktaki biber tohumları 1 hafta içinde çimlenir. Biber tohumlarını 1 bardak suda 1 gün ...

Kırmızı Acı Biber

Kırmızı acı biber, ülkemizde isot olarak tanınan biber türüdür. Özellikle güney bölgelerinde severek tüketilir. Anavatanı Meksika olarak bilinen kırmızı acı biberden, yedi bin yıl evvel Azteklerin yazılı belgelerinde de bahsedilmektedir. 15. y...

Biber Ekimi

Biber Ekimi, Anavatanı Güney Amerika olan biber ülkemize Osmanlılar zamanında gelmiştir. Biber de A, B ve C vitaminleri bulunur. Biberin; yeşil, kırmızı, acı biber ve çarliston biber olmak üzere çeşitleri mevcuttur. Biberin ekimi Nisan sayı so...

Acı Biber Hapı

Acı biber hapı; kırmızı acı biber hapının aktif bileşeni kapsaisin'dir. Bu bileşen, vücutta oluşan toksinlerin ve yağların hızla dışarı atılması gibi yararlı bir çok etkiye sahiptir. Acı biber hapı, Meksika'da yetişerek hap şeklinde tüm...

Pul Biber

Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok yemeklere lezzet vermesi için yada bazı yemeklerin görselliğini arttırmak için kullanıl...

Biber Fidesi

Biber Fidesi, genellikle kızartmalık, sofralık ve kurutmalık olarak tüketilmek için ekilir. Birden çok çeşitleri vardır. Bunlar süs biberleri, dolma biber, kapya biber, kıl sivri biber, çarliston biber, sivri biber ve üçburun köy biberi fidele...

Yoğurt Limon Pul Biber

Yoğurt limon pul biber, Günümüzün en büyük ve yaygın sorunlarından biri haline gelmiş olan kilo sorunundan dolayı insanlar çeşitli yöntemler denemektedir. Özellikle göbek ve basen bölgelerinde biriken yağlardan kurtulmak sabır işi haline gelmi...

Kara Biber

Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineraller bakım...

 

Biber Çeşitleri
Cin Biberi
Çarliston Biber
Arnavut Biberi
Kırmızı Pul Biber
Tayland Biberi
Meksika Biberi
Jalapeno Biberi
Acı Biber Turşusu
Biber
Biber Yağı
Kuru Biber
Biber Yetiştiriciliği
Kırmızı Biber
Acı Biber
Biber Tohumu
Kırmızı Acı Biber
Biber Ekimi
Acı Biber Hapı
Pul Biber
Biber Fidesi
Yoğurt Limon Pul Biber
Kara Biber
Popüler İçerik
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği, Biber yetiştiriciliğinde ülkemizde pek çok biber çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar acı biber, sivri biber, çarliston biberi, do...
Acı Biber
Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki yıll...
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcakl...
Kırmızı Acı Biber
Kırmızı acı biber, ülkemizde isot olarak tanınan biber türüdür. Özellikle güney bölgelerinde severek tüketilir. Anavatanı Meksika olarak bilinen kırmı...
Biber Ekimi
Biber Ekimi, Anavatanı Güney Amerika olan biber ülkemize Osmanlılar zamanında gelmiştir. Biber de A, B ve C vitaminleri bulunur. Biberin; yeşil, kırmı...
Acı Biber Hapı
Acı biber hapı; kırmızı acı biber hapının aktif bileşeni kapsaisin'dir. Bu bileşen, vücutta oluşan toksinlerin ve yağların hızla dışarı atılması gibi ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Biber Çeşitleri
Cin Biberi
Çarliston Biber
Arnavut Biberi
Kırmızı Pul Biber
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Biber Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Biber Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018