Biber Çeşitleri Biber çeşitleri: Biber sofraların vazgeçilmez sebzesidir. Biber denilince ilk akla gelen menemen olur. Biberin ve domatesin bir araya gelerek yapıldığı enfes bir yemektir. Biber yetiştirmek zor değildir. O yüzden kıyı kesimlerde, köylerde biber yetiştirilir. Organik biber genellikle yaz aylarında olur. Kışın olan biberler katkı maddeli olduğ... | Pul Biber Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok yemeklere lezzet vermesi için ya da bazı yemeklerin görselliğini arttırmak için kullanılabilir. Genellikle Urfa bölgesinde yetişen kırmızı biber toplanarak tohumun temizlenir ve temiz bir zemi... | Tayland Biberi Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı bir damak tadı almamızı sağlayan Tayland biberi, son zamanlarda oldukça fazla rağbet görmeye başladı. Kimilerine göre çoktan ilk sıralara yerleşmiş olan bu biberin genel özelliği oldukça ... | Biber Tohumu Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcaklıktaki biber tohumları 1 hafta içinde çimlenir. Biber tohumlarını 1 bardak suda 1 gün bekletin biraz gübre, torf, perliti karıştırın saksı içine bu karışımı yerleştirelim. Saksının büyüklüğüne ... | Çarliston Biber Çarliston Biberi, Çarliston biberi, Türkiye'de çok yetiştirilen, aynı isimle söylenen rengi yeşil ve tatlı biberin yanında acı olanı da bulunan bitkilere verilen isimdir. Çarliston biberi, genel olarak tatlı olmaktadır. Sivri biber daha incedir. Fakat çarliston biberi daha kalındır. Kalınlığının yanında daha etlidir. Bütün biberler güne... | Kırmızı Biber Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra baharat da elde edilir. Sıcak ve kuru iklimlerde çok daha iyi yetişir. İlk olarak rengi yeşildir ve olgunlaşmaya başladığında kırmızıya döner. Kimisi tatlı kimisi hafif acı kimisi ise ço... | Kırmızı Pul Biber Kırmızı pul biber, belli yerlerde ekilen kırmızı biberin toplanıp sapı ve tohumlarından ayırarak güneş altında kurutulması ve dövülmesi ortaya çıkan baharat çeşididir. Kırmızı biberler alınarak toplanır yıkanıp temizlenir iyice kurutulduktan sonra güneş alan temiz bir yere serilir. Yaklaşık olarak üç gün boyunca güneş altında kalan kırm... | Cin Biberi Cin biberi, diğer adıyla da süs biberi olarak da bilinir. Ülkemizde biber çeşitleri çok olmasına rağmen, cin biberi Meksika'da bolca üretilmektedir. Acı olmasıyla ve çeşitleriyle farklılık gösterir. Biber, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Acı biber, birçok hastalığa iyi gelmesiyle de bilinir. İçerisinde bol miktarda A ve C vitaminleri bu... | Kuru Biber Kuru biber, özellikle kış günlerinde vazgeçilmez bir besindir. Yaz aylarında yetiştirilen biberler bazı aşamalardan geçirilerek kurutulur. Konserve ve benzeri saklama kapları yardımıyla aylarca saklanabilir. Kuru biber kullanılarak yapılan yemekler normal kalori değerlerinin çok altında çıkmaktadır. Diyet yapmak isteyen ya da hafif yemekler ... | Meksika Biberi Meksika Biberi, Meksika biberi Meksika da yetişen ve çok acı olması ile bilinen kırmızı renkli bir biber çeşididir. Meksika biberinin acılığı onu bütün dünyada tanınmasının en büyük sebebidir. Acı biber dendiği zaman akla ilk olarak gelen biberlerden bir tanesidir. Meksika biberi yemeklere tat vermesinin yanı sıra bölge halkı tarafından form... | Arnavut Biberi Arnavut Biberi, Kırmızı pul biberin bir diğer adı da Arnavut biberidir. Arnavut biberi yüzlerce yıldır dünyanın tüm ülkelerinde yetiştirilmiş ve marketlerde satışa sunulmuş, yemeklere lezzet katmak ve daha sağlıklı yaşamak için kullanılmıştır. Arnavut biberinin ilk olarak yetiştirildiği ülke ise Güney Amerika olarak bilinmektedir. Sağlı... | Jalapeno Biberi Jalapeno Biberi; yazıldığı gibi okunmayan "Halapenyo" denilen bu biberin anavatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden cin biber ailesindendir. Tam anlamıyla olgunlaşmış bir Jalapeno biberinin boyu 5 ila 9 santim arasında değişir. Piyasada yaygın olarak yeşil rengini görsek de kırmızı renkli olanları da mevcut. Klasik cin biberinden d... | Acı Biber Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki yıllarda süs bitkisi olarak yetiştirilen acı biber, günümüzde mutfaklarda birçok yemeğin içinde kullanılmaktadır. Acı biberin farklı biber türlerine nazaran sağlık için faydaları daha fazladır... | Biber Fidesi Biber Fidesi, genellikle kızartmalık, sofralık ve kurutmalık olarak tüketilmek için ekilir. Birden çok çeşitleri vardır. Bunlar süs biberleri, dolma biber, kapya biber, kıl sivri biber, çarliston biber, sivri biber ve üçburun köy biberi fideleridir. Biber fidesinin ekim zamanı şubat, mart, nisan ayları ve hasat zamanı haziran, temmuz, ağusto... | Biber Yetiştiriciliği Biber Yetiştiriciliği, Biber yetiştiriciliğinde ülkemizde pek çok biber çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar acı biber, sivri biber, çarliston biberi, dolmalık biber ve salçalık kırmızı biberdir.Biber fidesi yetiştirme: Çok soğuk olmayan ılık toprağa tohumlar ekilir ve püskürtme işlemiyle sulaması yapılır. 15-20 gün içi... | Yoğurt Limon Pul Biber Yoğurt limon pul biber, Günümüzün en büyük ve yaygın sorunlarından biri haline gelmiş olan kilo sorunundan dolayı insanlar çeşitli yöntemler denemektedir. Özellikle göbek ve basen bölgelerinde biriken yağlardan kurtulmak sabır işi haline gelmiştir. Çalışan ve spora zamanı olmayan insanlar için zayıflamak ve incelmek kâbus olmuştur. Artık bu ... | Biber Biber, çok eski çağlardan günümüze kadar tüketimi devam eden bir sebzedir. Mutfaklarda yemeklere lezzet katmak için sıkça kullanılan biber, alternatif tıpta da çoğu hastalığa karşı kullanılmaktadır. Çoğu hastalığı iyileştirici özelliği olan biberin birçok hastalığa yakalanma riskini azaltıcı da etkisi vardır. Sağlık için bilindik yüzler... | Acı Biber Turşusu Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. Turşular pet şişelere ya da plastik bidonlara kurulabilir. Yaklaşık 2 kiloluk malzeme için 5 litrelik kavanoz tercih edilmelidir. Turşuların kurulacağı kap olarak ilk akla pet şişeler ya da plast... | Kırmızı Acı Biber Kırmızı acı biber, ülkemizde isot olarak tanınan biber türüdür. Özellikle güney bölgelerinde severek tüketilir. Anavatanı Meksika olarak bilinen kırmızı acı biberden, yedi bin yıl evvel Azteklerin yazılı belgelerinde de bahsedilmektedir. 15. Yüzyılın sonlarına doğru bu biber türü Avrupa tarafından tanınmış, 16. Yüzyılda ise Osmanlılara kadar... | Biber Ekimi Biber Ekimi, Anavatanı Güney Amerika olan biber ülkemize Osmanlılar zamanında gelmiştir. Biber de A, B ve C vitaminleri bulunur. Biberin; yeşil, kırmızı, acı biber ve çarliston biber olmak üzere çeşitleri mevcuttur. Biberin ekimi Nisan sayı sonu ya da Mayıs başlarında yapılmalıdır. Biber ekimi; Aslında fide olarak ... | Biber Yağı Biber yağı, çalı ailesine ait olan biberiye bitkisinden damıtma tekniği ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Kalite değeri yüksek olan biber yağı sağlık için birçok alanda fayda sağlamaktadır. Biber yağı, ağrı kesici, dezenfektan etkisi, antibakteriyel etkisi ile kansere karşı koruyucu, kan dolaşımını arttırıcı, balgam söktürücü gibi pe... | Kara Biber Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahip bir baharat türüdür. Bu özelliğiyle sağlığa inanılmaz katkı sağlar. Magnezyum, po... | Acı Biber Hapı Acı biber hapı; kırmızı acı biber hapının aktif bileşeni kapsaisin'dir. Bu bileşen, vücutta oluşan toksinlerin ve yağların hızla dışarı atılması gibi yararlı birçok etkiye sahiptir. Acı biber hapı, Meksika'da yetişerek hap şeklinde tüm dünyaya yayılmıştır. Bu hap, sağlıklı bir şekilde fazla vücut yağlarından kurtulmayı sağlayan bitkis... | | | Acı Biber Hapı | | Kara Biber | | Biber Yağı | | Biber Ekimi | | Kırmızı Acı Biber | | Acı Biber Turşusu | | Biber | | Yoğurt Limon Pul Biber | | Biber Yetiştiriciliği | | Biber Fidesi | | Acı Biber | | Jalapeno Biberi | | Arnavut Biberi | | Meksika Biberi | | Kuru Biber | | Cin Biberi | | Kırmızı Pul Biber | | Kırmızı Biber | | Çarliston Biber | | Biber Tohumu | | Tayland Biberi | | Pul Biber | | Biber Çeşitleri | Popüler İçerik | Kırmızı Biber Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yan... | Çarliston Biber Çarliston Biberi, Çarliston biberi, Türkiye’de çok yetiştirilen, aynı isimle söylenen rengi yeşil ve tatlı biberin yanında acı olanı da bulunan bitkil... | Biber Tohumu Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcakl... | Tayland Biberi Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda... | Pul Biber Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok... | |