Kırmızı Pul Biber

Kırmızı Pul Biber

Kırmızı pul biber, belli yerlerde ekilen kırmızı biberin toplanıp sapı ve tohumlarından ayırarak güneş altında kurutulması ve dövülmesi ortaya çıkan baharat çeşididir. Kırmızı biberler alınarak toplanır yıkanıp temizlenir iyice kurutulduktan sonra güneş alan temiz bir yere serilir. Yaklaşık olarak üç gün boyunca güneş altında kalan kırmızı biberler büyük dövme havanının içine alınarak iyice dövülür.
Daha sonra belli bir miktar tuz ve zeytin yağı eklenerek harmanlanır ve artık kullanıma hazır hale gelir. Daha çok Şanlı Urfa bölgesinde yetiştirip yapılan kırmızı pul biber birçok yemeğin lezzetini arttırmak için ve yemeklere görsellik vermek ve süslemek için kullanılır. Özellikle Urfa da çiğ köfte yapımında kullanılan kırmızı pul biberin acı bir tadı vardır. Kuru fasulye, lahmacun, çiğ köfte ve kebap gibi birçok lezzetli yemeğin yapımında en ön sırada kırmızı pul biber bulunmaktadır. Mercimek çorbası yada çörek gibi bazı yiyecek ve içecekler içinde görsellik için kullanılan kırmızı pul biber bu konuda da oldukça avantajlı kullanılan baharat çeşitleri arasında bulunmaktadır. Vermiş olduğu lezzetin yanı sıra vermiş olduğu faydalar açısından da insan sağlığı için oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Kırmızı pul biberin faydaları;
  • Kırmızı pul biber acı tadından dolayı iştah açmada çok önemli bir baharat türü olma özelliğindedir,
  • Vücutta bulunan iltihapları söküp atmada oldukça faydalı olmasının yanı sı
    ra enfeksiyon giderici olarak da oldukça faydalı olmaktadır,
  • Diyabet hastalığında oldukça fayda verir ve sedef hastalığı gibi hastalıklarda da çok önemli bir rol oynamaktadır,
  • Soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda vücudu daha dirençli bir hale getirerek bu hastalıklardan kurtarır,
  • Mide ve bağırsak yollarını temizleyerek daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışmalarını sağlar,
  • Enerji vererek vücudun daha dirençli ve hastalıklardan korunur olmasında oldukça etkili bir rol oynar,
  • Kırmızı pul biber acı bir tatta olduğu için insan vücudunun ısısını arttırarak kan dolaşımının daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar,
  • Metabolizma organın daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar ve bundan dolayıda hazmı kolaylaştırır ve daha hızlı kalori yakmada etkili olur,
  • Böbrek, dalak ve midenin daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve dirençli hale getirerek hastalıklarda korur,
  • Sinir ve damar yollarının temizlenmesini sağlayıp daha sağlıklı çalışmasını sağlar ve bundan dolayıda kalp ve damar yollarını açarak kalp krizi gibi riskli durumlardan vücudu korumada oldukça önemli bir yere sahiptir,
  • Yemeklerde kullanıldığından çok güzel bir tat verir ve görselliğinin artmasında yardımcı olan bir baharat çeşididir,
  • Kanser gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasını engeller ve bu hastalıktan kurtulmaya yardımcı olur.
Kırmızı pul biberin zararları;
  • Kırmızı pul biber çok fazla tüketildiği zaman mide ağrılarına ve mideye zarar verebilir,
  • Bağırsaklara hasar verir ve bağırsak yollarında delinmelere neden olabilir,
  • Mide ülseri ve mide gastrit oluşumuna neden olabilir ve bu durum varsa bu durumu tetikleyip daha kötü sonuçlar vermesine neden olabilir,
  • Basur hastalığı olan bir kişinin hastalığının ilerlemesine neden olabilir ve bu durum yoksa bile ortaya çıkmasına neden olabilir.
Yukarıda saymış olduğumuz durumlar kırmızı pul biberin çok fazla tüketilmesinde ve bazı hastalıklar varsa onların ortaya çıkmasına neden olabilir. Kırmızı pul biber acı bir yapıya sahip olduğu için hassas olan vücut için bazen bu tür olumsuz durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu sebepten çok fazla tüketilmeden ve düzenli ve sağlığa zarar vermeyecek derecede tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca doğal olmayan kırmızı pul biber ve kimyasal madde içeren pul biberler insan sağlığı için çok kötü sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu sebepten kırmızı pul biber alırken doğal olmasına ve alınan yerin güvenilir bir yer olmasına dikkat edilmelidir. Bu durumun yanı sıra son kullanma tarihi geçmiş olan kırmızı pul biberde insan sağlığı için çok kötü sonuçlar oluşmasına neden olabilir.

Kırmızı Pul Biber Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Pul Biber"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biber Fidesi
Biber Fidesi
Biber Fidesi, genellikle kızartmalık, sofralık ve kurutmalık olarak tüketilmek için ekilir. Birden çok çeşitleri vardır. Bunlar süs biberleri, dolma biber, kapya biber, kıl sivri biber, çarliston biber, sivri biber ve üçburun köy biberi fideleridir. ...
Acı Biber
Acı Biber
Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki yıllarda süs bitkisi olarak yetiştirilen acı biber, günümüzde mutfaklarda birçok yemeğin içinde kullanıl...
Jalapeno Biberi
Jalapeno Biberi
Jalapeno Biberi; yazıldığı gibi okunmayan "Halapenyo" denilen bu biberin anavatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden cin biber ailesindendir. Tam anlamıyla olgunlaşmış bir Jalapeno biberinin boyu 5 ila 9 santim arasında değişir. Piyasada yaygın o...
Arnavut Biberi
Arnavut Biberi
Arnavut Biberi, Kırmızı pul biberin bir diğer adı da Arnavut biberidir. Arnavut biberi yüzlerce yıldır dünyanın tüm ülkelerinde yetiştirilmiş ve marketlerde satışa sunulmuş, yemeklere lezzet katmak ve daha sağlıklı yaşamak için kullanılmıştır. Arn...
Meksika Biberi
Meksika Biberi
Meksika Biberi, Meksika biberi Meksika da yetişen ve çok acı olması ile bilinen kırmızı renkli bir biber çeşididir. Meksika biberinin acılığı onu bütün dünyada tanınmasının en büyük sebebidir. Acı biber dendiği zaman akla ilk olarak gelen biberlerden...
Kuru Biber
Kuru Biber
Kuru biber, özellikle kış günlerinde vazgeçilmez bir besindir. Yaz aylarında yetiştirilen biberler bazı aşamalardan geçirilerek kurutulur. Konserve ve benzeri saklama kapları yardımıyla aylarca saklanabilir.Kuru biber kullanılarak yapılan yemekler no...
Cin Biberi
Cin Biberi
Cin biberi, diğer adıyla da süs biberi olarakta bilinir. Ülkemizde biber çeşitleri çok olmasına rağmen, cin biberi Meksika'da bolca üretilmektedir. Acı olmasıyla ve çeşitleriyle farklılık gösterir. Biber, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Acı bibe...
Kırmızı Biber
Kırmızı Biber
Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra baharat da elde edilir. Sıcak ve kuru iklimlerde çok daha iyi yetişir. İlk olarak rengi yeşil...
Çarliston Biber
Çarliston Biber
Çarliston Biberi, Çarliston biberi, Türkiye’de çok yetiştirilen, aynı isimle söylenen rengi yeşil ve tatlı biberin yanında acı olanı da bulunan bitkilere verilen isimdir. Çarliston biberi, genel olarak tatlı olmaktadır. Sivri biber daha incedir. Faka...
Biber Tohumu
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcaklıktaki biber tohumları 1 hafta içinde çimlenir. Biber tohumlarını 1 bardak suda 1 gün bekletin biraz...
Tayland Biberi
Tayland Biberi
Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı bir damak tadı almamızı sağlayan Tayland biberi, son zamanlarda oldukça fazla rağbet görmeye b...
Pul Biber
Pul Biber
Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok yemeklere lezzet vermesi için yada bazı yemeklerin görselliğini arttırmak için kullanılabilir. Gene...
Kara Biber
Kara Biber
Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kul...
Devamını Oku
Biber Yağı
Biber Yağı
Biber yağı, çalı ailesine ait olan biberiye bitkisinden damıtma tekniği ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Kalite değeri yüksek olan biber yağı...
Devamını Oku
Biber Ekimi
Biber Ekimi
Biber Ekimi, Anavatanı Güney Amerika olan biber ülkemize Osmanlılar zamanında gelmiştir. Biber de A, B ve C vitaminleri bulunur. Biberin; yeşil, kırmızı, acı...
Devamını Oku
Kırmızı Acı Biber
Kırmızı Acı Biber
Kırmızı acı biber, ülkemizde isot olarak tanınan biber türüdür. Özellikle güney bölgelerinde severek tüketilir. Anavatanı Meksika olarak bilinen kırmızı acı b...
Devamını Oku
Acı Biber Turşusu
Acı Biber Turşusu
Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. Turşular...
Devamını Oku
Biber
Biber
Biber, çok eski çağlardan günümüze kadar tüketimi devam eden bir sebzedir. Mutfaklarda yemeklere lezzet katmak için sıkça kullanılan biber, alter...
Devamını Oku
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber, Günümüzün en büyük ve yaygın sorunlarından biri haline gelmiş olan kilo sorunundan dolayı insanlar çeşitli yöntemler denemektedir. Öze...
Devamını Oku
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği, Biber yetiştiriciliğinde ülkemizde pek çok biber çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar acı biber, sivri biber, çarliston biberi, dolmalı...
Devamını Oku
Biber Fidesi
Biber Fidesi
Biber Fidesi, genellikle kızartmalık, sofralık ve kurutmalık olarak tüketilmek için ekilir. Birden çok çeşitleri vardır. Bunlar süs biberleri, dolma biber, ka...
Devamını Oku
Acı Biber
Acı Biber
Acı biber, neredeyse tüm dünya mutfağında kullanılan acı biberin tarihi yaklaşık 9 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Avrupa ülkelerinde daha önceki...
Devamını Oku
Jalapeno Biberi
Jalapeno Biberi
Jalapeno Biberi; yazıldığı gibi okunmayan "Halapenyo" denilen bu biberin anavatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden cin biber ailesindendir. Tam anlam...
Devamını Oku
Arnavut Biberi
Arnavut Biberi
Arnavut Biberi, Kırmızı pul biberin bir diğer adı da Arnavut biberidir. Arnavut biberi yüzlerce yıldır dünyanın tüm ülkelerinde yetiştirilmiş ve marketle...
Devamını Oku
Meksika Biberi
Meksika Biberi
Meksika Biberi, Meksika biberi Meksika da yetişen ve çok acı olması ile bilinen kırmızı renkli bir biber çeşididir. Meksika biberinin acılığı onu bütün dünyad...
Devamını Oku
Kuru Biber
Kuru Biber
Kuru biber, özellikle kış günlerinde vazgeçilmez bir besindir. Yaz aylarında yetiştirilen biberler bazı aşamalardan geçirilerek kurutulur. Konserve ve benzeri...
Devamını Oku
Cin Biberi
Cin Biberi
Cin biberi, diğer adıyla da süs biberi olarakta bilinir. Ülkemizde biber çeşitleri çok olmasına rağmen, cin biberi Meksika'da bolca üretilmektedir. Acı olması...
Devamını Oku
Kırmızı Biber
Kırmızı Biber
Kırmızı biber, kırmızı biber patlıcangiller familyasına ait olan bir sebze türüdür. Ana yurdu Güney ve orta Amerika'dır. Sebze olarak kullanımının yanı sıra b...
Devamını Oku
Çarliston Biber
Çarliston Biber
Çarliston Biberi, Çarliston biberi, Türkiye’de çok yetiştirilen, aynı isimle söylenen rengi yeşil ve tatlı biberin yanında acı olanı da bulunan bitkilere v...
Devamını Oku
Biber Tohumu
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumları çeşit olarak çok olan bitkilerdir, tohumların sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süreleri değişir.25 derece olan bir sıcaklı...
Devamını Oku
Tayland Biberi
Tayland Biberi
Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı bi...
Devamını Oku
Pul Biber
Pul Biber
Pul biber, bazı işlemler sonucunda kırmızı biberin kurutularak ve dövülüp baharat olarak kullanılan bir çeşittir. Acı bir tadı olan pul biber daha çok ye...
Devamını Oku

 

Acı Biber Hapı
Kara Biber
Biber Yağı
Biber Ekimi
Kırmızı Acı Biber
Acı Biber Turşusu
Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Biber Yetiştiriciliği
Biber Fidesi
Acı Biber
Jalapeno Biberi
Arnavut Biberi
Meksika Biberi
Kuru Biber
Cin Biberi
Kırmızı Pul Biber
Kırmızı Biber
Çarliston Biber
Biber Tohumu
Tayland Biberi
Pul Biber
Biber Çeşitleri
Popüler İçerik
Biber Yağı
Biber Yağı
Biber yağı, çalı ailesine ait olan biberiye bitkisinden damıtma tekniği ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Kalite değeri yüksek olan biber yağı sağl...
Biber Ekimi
Biber Ekimi
Biber Ekimi, Anavatanı Güney Amerika olan biber ülkemize Osmanlılar zamanında gelmiştir. Biber de A, B ve C vitaminleri bulunur. Biberin; yeşil, kırmı...
Kırmızı Acı Biber
Kırmızı Acı Biber
Kırmızı acı biber, ülkemizde isot olarak tanınan biber türüdür. Özellikle güney bölgelerinde severek tüketilir. Anavatanı Meksika olarak bilinen kırmı...
Acı Biber Turşusu
Acı Biber Turşusu
Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. T...
Biber
Biber
Biber, çok eski çağlardan günümüze kadar tüketimi devam eden bir sebzedir. Mutfaklarda yemeklere lezzet katmak için sıkça kullanılan biber, alternatif...
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber, Günümüzün en büyük ve yaygın sorunlarından biri haline gelmiş olan kilo sorunundan dolayı insanlar çeşitli yöntemler denemekte...
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği, Biber yetiştiriciliğinde ülkemizde pek çok biber çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar acı biber, sivri biber, çarliston biberi, do...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kırmızı Biber
Çarliston Biber
Biber Tohumu
Tayland Biberi
Pul Biber
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Biber Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Biber Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018