acibiber.gen.tr
biber

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kırmızı Pul Biber

Kırmızı pul biber, belli yerlerde ekilen kırmızı biberin toplanıp sapı ve tohumlarından ayırarak güneş altında kurutulması ve dövülmesi ortaya çıkan baharat çeşididir. Kırmızı biberler alınarak toplanır yıkanıp temizlenir iyice kurutulduktan sonra güneş alan temiz bir yere serilir. Yaklaşık olarak üç gün boyunca güneş altında kalan kırmızı biberler büyük dövme havanının içine alınarak iyice dövülür. Daha sonra belli bir miktar tuz ve zeytin yağı eklenerek harmanlanır ve artık kullanıma hazır hale gelir. Daha çok Şanlı Urfa bölgesinde yetiştirip yapılan kırmızı pul biber birçok yemeğin lezzetini arttırmak için ve yemeklere görsellik vermek ve süslemek için kullanılır.  Özellikle Urfa da çiğ köfte yapımında kullanılan kırmızı pul biberin acı bir tadı vardır. Kuru fasulye, lahmacun, çiğ köfte ve kebap gibi birçok lezzetli yemeğin yapımında en ön sırada kırmızı pul biber bulunmaktadır. Mercimek çorbası yada çörek gibi bazı yiyecek ve içecekler içinde görsellik için kullanılan kırmızı pul biber bu konuda da oldukça avantajlı kullanılan baharat çeşitleri arasında bulunmaktadır. Vermiş olduğu lezzetin yanı sıra vermiş olduğu faydalar açısından da insan sağlığı için oldukça önemli bir rol oynamaktadır. 

Kırmızı pul biberin faydaları;
  • Kırmızı pul biber acı tadından dolayı iştah açmada çok önemli bir baharat türü olma özelliğindedir,
  • Vücutta bulunan iltihapları söküp atmada oldukça faydalı olmasının yanı sıra enfeksiyon giderici olarak da oldukça faydalı olmaktadır,
  • Diyabet hastalığında oldukça fayda verir ve sedef hastalığı gibi hastalıklarda da çok önemli bir rol oynamaktadır,
  • Soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarda vücudu daha dirençli bir hale getirerek bu hastalıklardan kurtarır,
  • Mide ve bağırsak yollarını temizleyerek daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışmalarını sağlar,
  • Enerji vererek vücudun daha dirençli ve hastalıklardan korunur olmasında oldukça etkili bir rol oynar,
  • Kırmızı pul biber acı bir tatta olduğu için insan vücudunun ısısını arttırarak kan dolaşımının daha hızlı
    Kırmızı Pul Biber

    bir şekilde çalışmasını sağlar,
  • Metabolizma organın  daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar ve bundan dolayıda hazmı kolaylaştırır ve daha hızlı kalori yakmada etkili olur,
  • Böbrek, dalak ve midenin daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve dirençli hale getirerek hastalıklarda korur,
  • Sinir ve damar yollarının temizlenmesini sağlayıp daha sağlıklı çalışmasını sağlar ve bundan dolayıda kalp ve damar yollarını açarak kalp krizi gibi riskli durumlardan vücudu korumada oldukça önemli bir yere sahiptir,
  • Yemeklerde kullanıldığından çok güzel bir tat verir ve görselliğinin artmasında yardımcı olan bir baharat çeşididir,
  • Kanser gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasını engeller ve bu hastalıktan kurtulmaya yardımcı olur.
Kırmızı pul biberin zararları;
  • Kırmızı pul biber çok fazla tüketildiği zaman mide ağrılarına ve mideye zarar verebilir,
  • Bağırsaklara hasar verir ve bağırsak yollarında delinmelere neden olabilir,
  • Mide ülseri ve mide gastrit oluşumuna neden olabilir ve bu durum varsa bu durumu tetikleyip daha kötü sonuçlar vermesine neden olabilir,
  • Basur hastalığı olan bir kişinin hastalığının ilerlemesine neden olabilir ve bu durum yoksa bile ortaya çıkmasına neden olabilir.
Yukarıda saymış olduğumuz durumlar kırmızı pul biberin çok fazla tüketilmesinde ve bazı hastalıklar varsa onların ortaya çıkmasına neden olabilir. Kırmızı pul biber acı bir yapıya sahip olduğu için hassas olan vücut için bazen bu tür olumsuz durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu sebepten çok fazla tüketilmeden ve düzenli ve sağlığa zarar vermeyecek derecede tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca doğal olmayan kırmızı pul biber ve kimyasal madde içeren pul biberler insan sağlığı için çok kötü sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu sebepten kırmızı pul biber alırken doğal olmasına ve alınan yerin güvenilir bir yer olmasına dikkat edilmelidir. Bu durumun yanı sıra son kullanma tarihi geçmiş olan kırmızı pul biberde insan sağlığı için çok kötü sonuçlar oluşmasına neden olabilir.

Yayınlanma Tarihi : 25.4.2016 14:51:02

Kırmızı Pul Biber Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kırmızı Pul Biber"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kuru Biber Dolması

Etli Kuru Biber Dolması, kuru biberler genellikle dolma yapımında çok sık tercih edilir. Dolmalar tercihe göre tencerede yada fırında yapılabilir. Kuru biberlerin genelde meze olarak tercih edilen kızartması da yapılmaktadır. Bu t...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, yöresel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında özenle hazırlanmış, kurutulmuş biberler, kışın bu şekilde hazırlanarak sofraları süslüyor. Özellikle kıymalı olarak pişirdiğinizde, gerçekten çok lezzetli oluyor. Kur...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber dolması, Dolma bizim mutfağımızın vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Hem zeytinyağlısı hemde kıymalısı oldukça fazla sevilir. Günlere, akşam yemeklerine veya misafirliğe gelenlere mutlaka dolma yapılır. Hem kurutulmu...

Biber Dolması

Biber Dolması;  Değerli okurlarım daha önceden sizlerle zeytinyağlı biber dolması tarifimi paylaşmıştım. Şimdide sizlere normal biber dolması tarifimi vereceğim. İki tarifim arasında çok küçük farklılıklar olsa da içerik olarak bi...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, Dolma türk mutfağının en güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Dolma yapması da yemesi de oldukça keyiflidir. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile var. Hem zeytinyağlı hemde etli dolma hakkı ile...

Kara Biber

Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineraller bakım...

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu: Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir turşu. Bugüne kadar birçok çeşidi denenmiş ve beğenilmiştir. Turşu lezzeti ve suyunun tadı ile filmlere bile konu olmuştur. İsmi duyulduğunda bile iştah ka...

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması, çok lezzetli bir o kadar da tatlı bir dolma türüdür. Kuru olarak da yapılır. Taze kırmızı biberle de yapılır. Genelde Ege Bölgesi' de bu yemek daha çok yapılmaktadır. Bir çok yörede farklı şekillerde yapılır...

Közlenmiş Biber Salatası

Közlenmiş biber salatası, Salata sofralarımızda olmazsa olmazlar arasındadır. Her öğünde yada her yemeğin yanında mutlaka salata yapılır ve yenilir. Hatta salata tek başına bir öğün olarak bile yenilir. Özellikle diyet yapanlar sa...

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması;  Biber dolması geçmişten günümüze soframızın ana menülerinden biridir. Daha önceden sizlere zeytinyağlı biber dolması tarifimi vermiştim.Şimdide onun bir değişiği olan fırında biber dolması tarifimi vereceği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

biber, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017