acibiber.gen.tr
biber

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Acı Biber Turşusu

Acı biber turşusu, Acı biber turşusu yapımında  ince, uzun, yeşil renk olan biberler kullanılır. Bu acı biberler cin biberi olarak da bilinmektedir. Turşular pet şişelere yada plastik bidonlara kurulabilir. Yaklaşık 2 kiloluk malzeme için 5 litrelik kavanoz tercih edilmelidir. Turşuların kurulacağı kap olarak ilk akla pet şişeler yada plastik bidonlar gelir. Turşu yapımında kullanılan kaya tuzu ve sirke gibi ürünler turşunun bekleme esnasında plastik malzeme ile kimyasal reaksiyona geçer. Bu da bakteri üremesine sebep olur. O nedenle oluşabilecek bakterileri önlemek için irili ufaklı cam kavanozlar tercih edilmelidir. Kavanozların kapaklarının hava almadan kapanıyor olması turşu kurulmasında en önemli faktörlerden biridir. Gerekirse cam kavanozlar kullanılmadan önce kaynatılır, içlerinin kuru ve kokusuz olduğundan emin olduktan sonra turşu kurulur. 

Malzemeler
  • 1 kilo acı biber
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 9-10 diş iri sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Şeker
  • 2 litrelik cam kavanoz
Yapılışı

Acı biberler saplarından koparılır ve iyice yıkanır
Acı Biber Turşusu

Her bir biberin karnına top iğne yardımıyla küçük delikler açılır. Diğer malzemeler hazırlanırken acı biberler dirilmeleri için soğuk su dolu kabın içinde bekletilir. İri sarımsaklar ayıklandıktan sonra ortalarından ikiye kesilir. Salamura suyu için bir kabın içine 1 litre içme suyu, kaya tuzu, dövülmüş toz limon tuzu ve şeker eklenir. Hazırlanan salamura suyu  iyice karıştırılarak bekletilir. Biberler süzülür ve turşu kurma işlemine başlanır. Cam kavanoza bir sıra acı biber bir sıra sarımsak olacak şekilde dizilir. Biberler ve sarımsaklar aralarda boşluk kalmayacak şekilde kavanoza sıkı sıkı yerleştirilir. Sarımsak turşuya hem tat verecek hemde turşunun uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Dizme işleminden sonra biberlerin üzerine salamura suyundan dökülür. Salamura suyu ile ile kavanoz kapağının arasında 1 parmak kadar boşluk kalmalıdır. kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp serin bir yerde bekletilir. Yaklaşık 3-4 hafta sonra turşu yemeye hazırdır. Bu süre zarfında turşu hiç bir şekilde açılmamalıdır. Kapağı açılan kavanozlar daha sonraki kullanımlar için buzdolabında muhafaza edilebilir. 
 
Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 25.4.2016 15:15:23

Acı Biber Turşusu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Acı Biber Turşusu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Biber Dolması

Biber Dolması;  Değerli okurlarım daha önceden sizlerle zeytinyağlı biber dolması tarifimi paylaşmıştım. Şimdide sizlere normal biber dolması tarifimi vereceğim. İki tarifim arasında çok küçük farklılıklar olsa da içerik olarak bi...

Etli Kuru Biber Dolması

Etli Kuru Biber Dolması, kuru biberler genellikle dolma yapımında çok sık tercih edilir. Dolmalar tercihe göre tencerede yada fırında yapılabilir. Kuru biberlerin genelde meze olarak tercih edilen kızartması da yapılmaktadır. Bu t...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber dolması, Dolma bizim mutfağımızın vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Hem zeytinyağlısı hemde kıymalısı oldukça fazla sevilir. Günlere, akşam yemeklerine veya misafirliğe gelenlere mutlaka dolma yapılır. Hem kurutulmu...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, yöresel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında özenle hazırlanmış, kurutulmuş biberler, kışın bu şekilde hazırlanarak sofraları süslüyor. Özellikle kıymalı olarak pişirdiğinizde, gerçekten çok lezzetli oluyor. Kur...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, Dolma türk mutfağının en güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Dolma yapması da yemesi de oldukça keyiflidir. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile var. Hem zeytinyağlı hemde etli dolma hakkı ile...

Közlenmiş Biber Salatası

Közlenmiş biber salatası, Salata sofralarımızda olmazsa olmazlar arasındadır. Her öğünde yada her yemeğin yanında mutlaka salata yapılır ve yenilir. Hatta salata tek başına bir öğün olarak bile yenilir. Özellikle diyet yapanlar sa...

Kırmızı Biber Konservesi

Kırmızı Biber Konservesi; Konserveler kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Her çeşit sebzeden yapılabilen konservenin, son yıllarda popülerleşen kırmızı biberle yapılması da apayrı bir lezzettir. Kırmızı biber konservesini doğru...

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması;  Biber dolması geçmişten günümüze soframızın ana menülerinden biridir. Daha önceden sizlere zeytinyağlı biber dolması tarifimi vermiştim.Şimdide onun bir değişiği olan fırında biber dolması tarifimi vereceği...

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu: Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir turşu. Bugüne kadar birçok çeşidi denenmiş ve beğenilmiştir. Turşu lezzeti ve suyunun tadı ile filmlere bile konu olmuştur. İsmi duyulduğunda bile iştah ka...

Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu, kırmızı biber özellikle közlendiğinde kalori değeri düşük bir sebzedir. Bu sebeple gerek çiğ olarak, gerekse de közlenmiş olarak rahatlıkla tüketilebilir. Közlenmiş kırmızı biberler genellikle sala...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

biber, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018