Sirkeli yağlı biber turşusunun tarifinde neler var?

Lezzetli ve pratik bir turşu tarifi arayanlar için sirkeli yağlı biber turşusu, hem görüntüsü hem de tadıyla sofraları renklendirecek bir seçenek. Çarliston veya dolmalık biberle hazırlanan bu turşu, zeytinyağı ve sirkenin dengeli karışımıyla ferahlık verirken, sarımsak ve baharatlarla derin bir aroma kazanıyor.

19 Kasım 2025
Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çarliston biber (veya yeşil dolmalık biber)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı, tatlılık için)
  • 1 çay kaşığı nohut (turşunun diri kalması için)

Hazırlık Aşamaları

  • Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra, sap kısımlarını kesin ve varsa çekirdeklerini temizleyin. İsterseniz biberleri bütün bırakabilir veya ikiye bölebilirsiniz.
  • Geniş bir kavanoza biberleri sıkıca yerleştirin ve aralara soyulmuş sarımsak dişlerini ekleyin.
  • Ayrı bir tencerede su, sirke, zeytinyağı, tuz ve şekeri kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha ocakta tutun.
  • Bu sıcak karışımı, biberlerin üzerine dökün ve en üste nohutları ekleyin.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, oda sıcaklığında 2-3 gün beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edin. Turşunuz yaklaşık 1 hafta içinde yenmeye hazır hale gelecektir.

Not: Turşu yapımında kullanılan malzemelerin ve kavanozun temiz olmasına özen gösterin, bu turşunun ömrünü uzatacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;