Yeşil süs biber turşusunu evde yapmayı düşündüğünüzde, adım adım ilerlemek gerçekten kolay görünüyor. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra, sarımsakların ikiye bölünmesi gerektiğini okumak beni oldukça heyecanlandırdı. Sirke ve tuzlu karışımın kaynatılması aşaması da oldukça pratik görünüyor. Turşunun olgunlaşması için 1-2 hafta beklemek gerektiği bilgisini öğrendiğimde ise sabırsızlıkla bekleyeceğim bir lezzet daha kazandım. Turşunun saklama koşulları da çok önemli; steril malzemelerin kullanılması gerektiğini bilmek, turşunun bozulmaması açısından çok kritik. Baharatları dilediğiniz gibi ekleyerek lezzeti kişiselleştirebilmek ise gerçekten harika bir ayrıntı. Farklı sebzeleri de ekleyerek çeşitlendirilmesi, bu tarifi daha da cazip hale getiriyor. Sonuç olarak, bu tarif sayesinde mutfakta yeni bir lezzet denemek için sabırsızlanıyorum!
Yeşil süs biber turşusunu evde yapmayı düşündüğünüzde, adım adım ilerlemek gerçekten kolay görünüyor. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra, sarımsakların ikiye bölünmesi gerektiğini okumak beni oldukça heyecanlandırdı. Sirke ve tuzlu karışımın kaynatılması aşaması da oldukça pratik görünüyor. Turşunun olgunlaşması için 1-2 hafta beklemek gerektiği bilgisini öğrendiğimde ise sabırsızlıkla bekleyeceğim bir lezzet daha kazandım. Turşunun saklama koşulları da çok önemli; steril malzemelerin kullanılması gerektiğini bilmek, turşunun bozulmaması açısından çok kritik. Baharatları dilediğiniz gibi ekleyerek lezzeti kişiselleştirebilmek ise gerçekten harika bir ayrıntı. Farklı sebzeleri de ekleyerek çeşitlendirilmesi, bu tarifi daha da cazip hale getiriyor. Sonuç olarak, bu tarif sayesinde mutfakta yeni bir lezzet denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz