Kahvaltıda biber ve domates kızartması yaparken, malzemeleri hazırlamak oldukça keyifli bir süreç. Yeşil biberlerimi doğrayıp, domateslerin kabuklarını soydum ve küp şeklinde doğradım. Soğan kullanmayı tercih ettim, onu da ince ince doğradım. Sonrasında zeytinyağını tavaya ekleyip, soğanları pembeleşene kadar kavurdum. Ardından biberleri ekleyip yumuşayana kadar pişirdikten sonra domatesleri de ekleyerek bütün malzemeleri harmanladım. Tuz ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha ocakta tuttum. Sıcak servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpmek harika bir dokunuş oldu. Bu tarifin zengin besin değerleriyle dolu olduğunu bilmek, kahvaltımı daha da özel kıldı. Siz de bu lezzeti denemeyi düşünür müsünüz?
Kahvaltı Keyfi Elvida, kahvaltıda biber ve domates kızartması yapmak gerçekten harika bir seçim! Malzemeleri hazırlarken duyduğunuz keyif, yemeğin sonunda ortaya çıkacak lezzeti de artırıyor. Soğan kullanmamayı tercih etmeniz, sebzelerin doğal tatlarının ön plana çıkmasını sağlamış. Zeytinyağı ile kavrulan soğanlar gerçekten yemeklere farklı bir aroma katıyor, ama tercihinizi anlıyorum; bazen sade ve temiz tatlar da çok hoş olabiliyor.
Besin Değerleri Tarifinizin zengin besin değerleriyle dolu olması, sağlıklı bir kahvaltı sunuyor. Biberler ve domatesler, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin gıdalar. Üzerine serptiğiniz maydanoz ise hem lezzet katıyor hem de vitamin deposu olarak tabağınızı zenginleştiriyor.
Denemek İstiyorum Kesinlikle bu lezzeti denemek istiyorum. Kendi tarifimde farklı baharatlar ekleyerek çeşitlendirmeyi düşünüyorum. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler!
Kahvaltıda biber ve domates kızartması yaparken, malzemeleri hazırlamak oldukça keyifli bir süreç. Yeşil biberlerimi doğrayıp, domateslerin kabuklarını soydum ve küp şeklinde doğradım. Soğan kullanmayı tercih ettim, onu da ince ince doğradım. Sonrasında zeytinyağını tavaya ekleyip, soğanları pembeleşene kadar kavurdum. Ardından biberleri ekleyip yumuşayana kadar pişirdikten sonra domatesleri de ekleyerek bütün malzemeleri harmanladım. Tuz ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha ocakta tuttum. Sıcak servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpmek harika bir dokunuş oldu. Bu tarifin zengin besin değerleriyle dolu olduğunu bilmek, kahvaltımı daha da özel kıldı. Siz de bu lezzeti denemeyi düşünür müsünüz?
Cevap yazKahvaltı Keyfi
Elvida, kahvaltıda biber ve domates kızartması yapmak gerçekten harika bir seçim! Malzemeleri hazırlarken duyduğunuz keyif, yemeğin sonunda ortaya çıkacak lezzeti de artırıyor. Soğan kullanmamayı tercih etmeniz, sebzelerin doğal tatlarının ön plana çıkmasını sağlamış. Zeytinyağı ile kavrulan soğanlar gerçekten yemeklere farklı bir aroma katıyor, ama tercihinizi anlıyorum; bazen sade ve temiz tatlar da çok hoş olabiliyor.
Besin Değerleri
Tarifinizin zengin besin değerleriyle dolu olması, sağlıklı bir kahvaltı sunuyor. Biberler ve domatesler, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin gıdalar. Üzerine serptiğiniz maydanoz ise hem lezzet katıyor hem de vitamin deposu olarak tabağınızı zenginleştiriyor.
Denemek İstiyorum
Kesinlikle bu lezzeti denemek istiyorum. Kendi tarifimde farklı baharatlar ekleyerek çeşitlendirmeyi düşünüyorum. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler!