acibiber.gen.tr
biber

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pirinçli Biber Dolması

Pirinçli Biber Dolması; Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan dolmayı, sevmeyen çok azdır. Çok çeşitli bir tarif yelpazesi olan biber dolmasını, kurutulmuş, kızartılmış, çiğden olarak, çeşitli şekillerde yapmak mümkündür. Ben tamamen kendime has olup, çok fazla beğeni topladığım pirinçli biber dolması tarifimi, sizlerin de sofrasında yer alması için, paylaşmak istedim. Gönül rahatlığı ile tereddütsüz yapabilirsiniz.

Malzemeler;
  • Bir kilogram taze dolmalık biber
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çar bardağı sıvıyağ
  • 1 adet et bulyon
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kimyon
Yapılışı; İlk olarak biberleri yıkıyoruz. Daha sonra sap kısmını düzgün bir şekilde kesiyoruz. Çünkü daha sonra dolmaları kapatmak için, tekrar kullanacağız. Sap kısımlarını kestiğimiz biberlere, birkaç kez çatal batırıp delik açıyoruz.
Pirinçli Biber Dolması

Bu şekilde iç harcı daha iyi pişip lezzetli olacaktır. Tüm biberlere aynı işlemi yaptıktan sonra, harcı yapıyoruz. Yıkanmış, süzülmüş pirinci derin bir kaseye koyuyoruz. Sıvıyağı, domates rendesini, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü koyup, iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çok ince şekilde kıyılmış olan, maydanoz ve dereotunu ilave ediyoruz.Bulyon ve baharatları da ekledikten sonra, tadına bakıp kontrol ediyoruz. İlave edilmesi gereken şeyler olursa ekliyoruz. Biberleri yarıya kadar doldurup, kestiğimiz kapaklarla kapatıyoruz. Bütün biberleri doldurduktan sonra, tencereye düzgünce diziyoruz. Daha sonra bir tavaya tereyağını koyup, salçayla kavuruyoruz. Üzerine su ekliyoruz ve bir iki kez çeviriyoruz. Yaptığımız bu salçalı sosu, biber dolmasının üzerini geçecek kadar ekliyoruz. Daha sonra ağzına bir tabak koyarak, kapağını kapatıyoruz. İlk olarak harlı ateşte su kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra en kısık ateşte, yarım saat boyunca pişiriyoruz. Daha sonra servise hazır haldedir. Yoğurtla servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 22.4.2016 16:01:48

Pirinçli Biber Dolması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pirinçli Biber Dolması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kuru Biber Dolması

Etli Kuru Biber Dolması, kuru biberler genellikle dolma yapımında çok sık tercih edilir. Dolmalar tercihe göre tencerede yada fırında yapılabilir. Kuru biberlerin genelde meze olarak tercih edilen kızartması da yapılmaktadır. Bu t...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, yöresel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında özenle hazırlanmış, kurutulmuş biberler, kışın bu şekilde hazırlanarak sofraları süslüyor. Özellikle kıymalı olarak pişirdiğinizde, gerçekten çok lezzetli oluyor. Kur...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber dolması, Dolma bizim mutfağımızın vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Hem zeytinyağlısı hemde kıymalısı oldukça fazla sevilir. Günlere, akşam yemeklerine veya misafirliğe gelenlere mutlaka dolma yapılır. Hem kurutulmu...

Biber Dolması

Biber Dolması;  Değerli okurlarım daha önceden sizlerle zeytinyağlı biber dolması tarifimi paylaşmıştım. Şimdide sizlere normal biber dolması tarifimi vereceğim. İki tarifim arasında çok küçük farklılıklar olsa da içerik olarak bi...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, Dolma türk mutfağının en güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Dolma yapması da yemesi de oldukça keyiflidir. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile var. Hem zeytinyağlı hemde etli dolma hakkı ile...

Kara Biber

Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineraller bakım...

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu: Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir turşu. Bugüne kadar birçok çeşidi denenmiş ve beğenilmiştir. Turşu lezzeti ve suyunun tadı ile filmlere bile konu olmuştur. İsmi duyulduğunda bile iştah ka...

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması, çok lezzetli bir o kadar da tatlı bir dolma türüdür. Kuru olarak da yapılır. Taze kırmızı biberle de yapılır. Genelde Ege Bölgesi' de bu yemek daha çok yapılmaktadır. Bir çok yörede farklı şekillerde yapılır...

Közlenmiş Biber Salatası

Közlenmiş biber salatası, Salata sofralarımızda olmazsa olmazlar arasındadır. Her öğünde yada her yemeğin yanında mutlaka salata yapılır ve yenilir. Hatta salata tek başına bir öğün olarak bile yenilir. Özellikle diyet yapanlar sa...

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması;  Biber dolması geçmişten günümüze soframızın ana menülerinden biridir. Daha önceden sizlere zeytinyağlı biber dolması tarifimi vermiştim.Şimdide onun bir değişiği olan fırında biber dolması tarifimi vereceği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

biber, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017