acibiber.gen.tr
biber

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kırmızı Biber Turşusu

Kırmızı biber turşusu, marketlerde çok uygun olmasına rağmen evde yapılan gibisi olmuyor. Kırmızı biber mutfaklarda farklı farklı tatlar bırakırken aynı zamanda çeşitleriyle ayrıcalık sunuyor. Tazesiyle, kurusuyla, salçasıyla ve turşusuyla her türlü çeşidi mevcut olan kırmızı biber sofralara renk katıyor. Kırmızı biberin tatlımsı olanları genellikle turşu ve salça yapımında kullanılır. Kırmızı biber aynı zamanda metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra kanser hücrelerini de öldürüyor. Antibiyotik özelliği ve iyi bir yağ yakıcı olmasıyla özellikle bayanlar açısından pazar alışverişlerinde ilk sırada yer alıyor. Kırmızı biber turşusu, her yörede farklı şekilde ve tatlarda tüketilir. Ama genellikle herkes evde yapmayı tercih eder. Fakat bazen alınan yanlış bilgi ya da araştırmalar sonucu kötü etkiliyor olabilir. Ama bunda asıl önemli olan şey biberi közlenmiş halde iken yapmaktır. Çünkü kırmızı biberler közlenince turşu olarak yenmesi hem güzel bir tat hemde daha sağlıklı bir yaşam sunuyor. Şimdi sizlerle kolay ve harika bir kırmızı biber turşusu hazırlayalım. 

Kırmızı biber turşusu malzemeleri
  • 1 kg kırmızı tatlı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 8 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 lt cam kavanoz 
Kırmızı biber turşusunun hazırlanışı

Öncelikle biberler bir geniş kapta beş yemek kaşığı sirkeli suda en az bir saat kadar bekletilir.
Kırmızı Biber Turşusu

Burada sirkede ki görev biberin közlenirken bakteri toplamasını engellemektir. Bir saat sonra dinlenmiş biberler iyice yıkanır ve kurulanıp tepsiye diziler ve közlenir. İster evinizde fırında közleyebilir veya isterseniz evinize yakın bir ekmek fırınına göndererek kısa sürede közlenmiş alabilirsiniz. 

Daha sonra közlenmiş biberlerimizi soyduktan sonra ikiye bölüp süzgeçte bekletip suyunu bırakmasını bekleriz. Suyu süzülen biberler güzelce yıkadıktan sonra biraz doğrama tahtasında tekrar ikiye veya üçe bölünerek isteğe bağlı olarak dilimlenir. Daha sonra biberler derin bir tencereye alınarak ocağın üzerine katılır. Sonrasında ise üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve üç yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek tencerede pişirilir. Bu işlem ortalama 10 dk kadar sürer. Kırmızı biber turşusu, için kullanılacak olan kavanozun içerisine hemen sıcak sıcak katılır ve ardından ikiye bölünmüş sarımsaklar eklenir. Daha sonra kaya tuzu ve sirke ilave edilirken hemen ardından şeker ve iri doğranmış maydanozlar da ilave edilerek ağzı sıkı bir şekilde kapatılır. Kullanılmış kavanoz kapağına dikkat edilmelidir. Çünkü en ufak bir hava temasında bozulabilir. Bu güzel tarifi yapmada hem lezzet hem sağlık var. 

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 22.4.2016 13:24:04

Kırmızı Biber Turşusu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber Turşusu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kuru Biber Dolması

Etli Kuru Biber Dolması, kuru biberler genellikle dolma yapımında çok sık tercih edilir. Dolmalar tercihe göre tencerede yada fırında yapılabilir. Kuru biberlerin genelde meze olarak tercih edilen kızartması da yapılmaktadır. Bu t...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, yöresel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında özenle hazırlanmış, kurutulmuş biberler, kışın bu şekilde hazırlanarak sofraları süslüyor. Özellikle kıymalı olarak pişirdiğinizde, gerçekten çok lezzetli oluyor. Kur...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber dolması, Dolma bizim mutfağımızın vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Hem zeytinyağlısı hemde kıymalısı oldukça fazla sevilir. Günlere, akşam yemeklerine veya misafirliğe gelenlere mutlaka dolma yapılır. Hem kurutulmu...

Biber Dolması

Biber Dolması;  Değerli okurlarım daha önceden sizlerle zeytinyağlı biber dolması tarifimi paylaşmıştım. Şimdide sizlere normal biber dolması tarifimi vereceğim. İki tarifim arasında çok küçük farklılıklar olsa da içerik olarak bi...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, Dolma türk mutfağının en güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Dolma yapması da yemesi de oldukça keyiflidir. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile var. Hem zeytinyağlı hemde etli dolma hakkı ile...

Kara Biber

Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineraller bakım...

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu: Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir turşu. Bugüne kadar birçok çeşidi denenmiş ve beğenilmiştir. Turşu lezzeti ve suyunun tadı ile filmlere bile konu olmuştur. İsmi duyulduğunda bile iştah ka...

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması, çok lezzetli bir o kadar da tatlı bir dolma türüdür. Kuru olarak da yapılır. Taze kırmızı biberle de yapılır. Genelde Ege Bölgesi' de bu yemek daha çok yapılmaktadır. Bir çok yörede farklı şekillerde yapılır...

Közlenmiş Biber Salatası

Közlenmiş biber salatası, Salata sofralarımızda olmazsa olmazlar arasındadır. Her öğünde yada her yemeğin yanında mutlaka salata yapılır ve yenilir. Hatta salata tek başına bir öğün olarak bile yenilir. Özellikle diyet yapanlar sa...

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması;  Biber dolması geçmişten günümüze soframızın ana menülerinden biridir. Daha önceden sizlere zeytinyağlı biber dolması tarifimi vermiştim.Şimdide onun bir değişiği olan fırında biber dolması tarifimi vereceği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

biber, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017