acibiber.gen.tr
biber

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kırmızı Biber Salçası

Kırmızı biber salçası, Salça hemen hemen her yemekte kullanılmaktadır. Gerek domates salçası gerekse biber salçası her mutfakta bulunan ana malzemelerdendir. Bir çoğumuz hazır salça kullansa da birçoğumuzda evde kendi salçamızı yapmayı tercih ederiz. Kimimiz domates salçasını tercih eder kimizde biber salçasını ama genelde ikisi karıştırılarak tüketilmektedir. Domates salçasını hemen hemen hepimiz bilmekteyiz fakat biber salçası genelde doğu bölgelerinde hazırlanıp tüketilmektedir. Kırmızı biber salçası kullanıp yapmayı bilmeyen bir çok kişi hazır alıp tüketmektedir. Fakat hazır aldığımız salçaların ne hijyeninden nede sağlık koşullarına uygun olup olmadığından emin olamayız. Bu nedenle evde kendi ellerimizle kırmızı biber salçası yapıp tüketebiliriz. Bu hiçte görüldüğü kadar zor bir işlem değildir. Özellikle Gaziantep ilimizde yaz aylarının sonuna doğru hemen hemen her evin teraslarında güneşe serilmiş biber salçaları görmek mümkündür. Bizler belki o kadar fazla kırmızı biber salçası yapamazsak da kendimize yetecek kadar veya azar azar evde salçamızı hazırlayabiliriz. Salça hazırlamak hiçte düşünüldüğü kadar zor değildir. Özellikle kırmızı biber salçasını azmederseniz sizde evlerinizde hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Sizlerle paylaştığım tarife uyarak.

Kırmızı biber salçası hazırlamak için malzemeler,
  • 25 kilo kırmızı salçalık biber,
  • Göz kararı kaya tuzu, Salamura tuz diyede satılmakta,
Hazırlanışı.
Kırmızı Biber Salçası

.
Öncelikle pazara çıkıp en güzel ve en kırmızı olanından salçalık biber alıyoruz. Daha sonra eve getirdiğimiz biberleri bir güzel yıkatıp saplarını ve çekirdeklerini temizliyoruz. Evinizde varsa kıyma makinesi ile yoksa mutfak robotu ile biberleri çekiyoruz. Bir çok yerde sokaklarda araba içerisinde biber çekmek için dolaşan kişiler bulunur fakat biber az olduğu için biz evde çekmeyi tercih ediyoruz. Robotta veya kırma makinesinde çektiğimiz bütün biberleri tepsilere döküp varsa terasa yoksa balkonlarınıza koyabilirsiniz. Biberlerin içerisine birer avuç kaya tuzu atıp karıştırıyoruz. Güneşte beklemesi için koyduğumuz salçayı gün içerisinde her fırsatta karıştırıyoruz. Yaklaşık bir hafta on gün güneşte bekleyen salça gün geçtikçe suyunu çekecektir. Güneşte kızarmaya ve kavurmaya bıraktığımız salçayı karıştırma esnasında üzerinde beyaz pamukçuklar görürseniz tuzu eksiktir tuz ilave edin. Salça kurumaya yakın tadına bakıp tuz ilave edebilirsiniz. Salça krem gibi pürüzsüz olsun istiyorsanız salça kurumaya yakın bir kez daha robottan geçirebilirsiniz. Hazırladığınız salçayı temiz ve kuru bir cam kavanoza doldurup üzerini iyice düzeltin ve bir kaç yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin bu şekilde salçanın üzerinde pamuklanma olmaz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak, serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Lezzetli yemekler yapmanız dileği ile şimdiden ellerinize sağlık. 

Yayınlanma Tarihi : 22.4.2016 16:01:04

Kırmızı Biber Salçası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber Salçası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kuru Biber Dolması

Etli Kuru Biber Dolması, kuru biberler genellikle dolma yapımında çok sık tercih edilir. Dolmalar tercihe göre tencerede yada fırında yapılabilir. Kuru biberlerin genelde meze olarak tercih edilen kızartması da yapılmaktadır. Bu t...

Kuru Biber Dolması

Kuru biber dolması, yöresel lezzetlerden biridir. Yaz aylarında özenle hazırlanmış, kurutulmuş biberler, kışın bu şekilde hazırlanarak sofraları süslüyor. Özellikle kıymalı olarak pişirdiğinizde, gerçekten çok lezzetli oluyor. Kur...

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı biber dolması, Dolma bizim mutfağımızın vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Hem zeytinyağlısı hemde kıymalısı oldukça fazla sevilir. Günlere, akşam yemeklerine veya misafirliğe gelenlere mutlaka dolma yapılır. Hem kurutulmu...

Biber Dolması

Biber Dolması;  Değerli okurlarım daha önceden sizlerle zeytinyağlı biber dolması tarifimi paylaşmıştım. Şimdide sizlere normal biber dolması tarifimi vereceğim. İki tarifim arasında çok küçük farklılıklar olsa da içerik olarak bi...

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı biber dolması, Dolma türk mutfağının en güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Dolma yapması da yemesi de oldukça keyiflidir. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile var. Hem zeytinyağlı hemde etli dolma hakkı ile...

Kara Biber

Kara biber, dünyanın farklı yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılan baharatlardan biridir. Tüm haliyle kullanıldığı gibi daha çok öğütülerek kullanılır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra içeriğinde vitamin ve mineraller bakım...

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu: Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir turşu. Bugüne kadar birçok çeşidi denenmiş ve beğenilmiştir. Turşu lezzeti ve suyunun tadı ile filmlere bile konu olmuştur. İsmi duyulduğunda bile iştah ka...

Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması, çok lezzetli bir o kadar da tatlı bir dolma türüdür. Kuru olarak da yapılır. Taze kırmızı biberle de yapılır. Genelde Ege Bölgesi' de bu yemek daha çok yapılmaktadır. Bir çok yörede farklı şekillerde yapılır...

Közlenmiş Biber Salatası

Közlenmiş biber salatası, Salata sofralarımızda olmazsa olmazlar arasındadır. Her öğünde yada her yemeğin yanında mutlaka salata yapılır ve yenilir. Hatta salata tek başına bir öğün olarak bile yenilir. Özellikle diyet yapanlar sa...

Fırında Biber Dolması

Fırında Biber Dolması;  Biber dolması geçmişten günümüze soframızın ana menülerinden biridir. Daha önceden sizlere zeytinyağlı biber dolması tarifimi vermiştim.Şimdide onun bir değişiği olan fırında biber dolması tarifimi vereceği...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

biber, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017